Hoppa till innehåll

Undersköterska/stödassistent med specialistkompetens inom välfärdsteknologi

Övrigt

100 poäng

Att arbeta med välfärdsteknik

Vill du vara med i utvecklingen av vård och omsorg och har ett intresse för väldfärdsteknik? Vill du bidra till att förbättra livskvalité, öka självständighet, trygghet och delaktighet för dem du möter i ditt dagliga arbete? Framtidens vård och omsorg innebär förändrade arbetssätt och nya kunskapsområden. I den här ettåriga eftergymnasiala utbildningen får du kompetens att handleda, stödja och utbilda vård- och omsorgstagare, kollegor och anhöriga i det digitala förändringsarbetet på din arbetsplats.

Utbildningen är ettårig och går på distans med en studietakt på 50 procent. Studierna är flexibla och du kan delvis bestämma själv när och var du vill studera. Utbildningen har en digital träff per månad. Utöver det ingår det varje vecka digital handledning och/eller webbinarium. Undervisningen varierar mycket och består bland annat av inspelade föreläsningar, grupparbeten, workshops och gästföreläsningar.

Du behöver ha tillgång till en dator (ej surfplatta) med kamera, mikrofon och internet. Du förväntas ha datorkunskaper och vara en aktiv deltagare på lärplattformen och i webbundervisning. Utbildningen är delvis flexibel vilket innebär stor frihet, men också stort eget ansvar och det gäller att vara uppdaterad på aktuell planering och hålla kontinuerlig kontakt med ansvarig lärare.

Du hittar all information om utbildningen på yrgo.se

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Innebär att du har en gymnasieexamen eller motsvarande. Mer om vad grundläggande behörighet innebär.

Du behöver alltid kunna styrka kunskaper i Svenska 1 eller Svenska som andraspråk 1.

Särskilda förkunskaper

Godkända betyg i följande kurser (eller dokumenterade kurser, kunskaper eller erfarenheter som motsvarar dessa):

Vård- och omsorgsprogrammet, inklusive följande kurser:


Eller

Barn- och fritidsprogrammet, inklusive följande kurser:


Avseende utbildning i äldre kurser utgår vi i från SKOLFS 2011:196 om vilka kurser enligt kursplaner som motsvaras av kurser enligt ämnesplaner.

Arbetslivserfarenhet

Du måste ha minst ett års yrkeserfarenhet på heltid inom vård och omsorg, som undersköterska, stödassistent eller liknande.

Uppfyller du inte förkunskapskraven?

Uppfyller du inte de formella förkunskapskraven kan du söka på reell kompetens. Reell kompetens är den samlade kompetens du har, oavsett om du kan styrka den med betyg eller annat intyg. Läs mer om hur du kan ansöka om reell kompetens.

Antagning och urval

Är det fler sökande som uppfyller förkunskapskraven än det finns platser gör vi ett urval för att avgöra vilka som blir antagna.

 
Hur görs urvalet?

Urvalet för den här utbildningen gör vi baserat på betyg, arbetslivserfarenhet och eventuellt skriftliga prov i svenska. I den här utbildningen baseras urvalet på betyg i kurserna:

Om du är osäker på vilket betyg du ska fylla i, vänligen lämna rutan tom. Vid behörighetsgranskning av din ansökan kommer vi att fylla i betyget utifrån de inskickade betygsdokumenten. 

Antagningsbesked

Om du ansöker under ordinarie ansökningsperiod får du ditt antagningsbesked i juni. Gör du en sen ansökan får du ditt antagningsbesked så snart vi har behandlat din ansökan. Läs mer om viktiga datum.

 

 

Ämnes-/kursplan

KURSPAKET

Anmälningskod

YHVFT25

Skolform

Yrkeshögskoleutbildning

Antal Starter: 1

Filtrera

Rensa
Filtrera sökresultat
Startdatum
1
Skolor
  1. Kursstart 5464850

    Startdatum
    Ansökan stänger
    Slutdatum
    Antagningsbesked

    Beskrivning

    Utbildningen är öppen för sen ansökan, det vill säga ansökningar som görs efter ordinarie ansökningsperiod. Sena ansökningar behandlar vi i tur och ordning och ju tidigare ansökan är komplett, desto större chans att bli antagen.