Hoppa till innehåll

Stödpedagog

Övrigt

200 poäng

Arbetar du inom funktionsstöd och vill ta ett större ansvar för social dokumentation, driva utvecklingsarbete och vägleda kollegor i kvalitetsarbete? Vår utbildning till stödpedagog är ettårig, går på distans och leder till en yrkeshögskoleexamen.

Som stödpedagog är du en värdefull källa till kunskap på din arbetsplats. Förutom det brukarnära arbetet driver du det pedagogiska arbetet i verksamheten och kan delta i utvecklingsarbete och arbeta med kvalitet, förhållningssätt och bemötande inom verksamheten. Du kan också arbeta med samordning mellan verksamheter och delta i tvärprofessionella team.

Läs mer om utbildningens innehåll på yrgo.se

Förkunskapskrav

Förkunskaper och behörighet

För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du uppfylla vissa förkunskapskrav:

Grundläggande behörighet

Innebär att du har en gymnasieexamen eller motsvarande. Mer om vad grundläggande behörighet innebär.

Särskilda förkunskaper

Godkända betyg i följande kurser (eller dokumenterade kurser, kunskaper eller erfarenheter som motsvarar dessa):

  • Hälsopedagogik
  • Specialpedagogik 1
  • Specialpedagogik 2
  • Svenska 2 eller Svenska som andra språk 2

Avseende utbildning i äldre kurser utgår vi i från SKOLFS 2011:196 om vilka kurser enligt kursplaner som motsvaras av kurser enligt ämnesplaner.

Arbetslivserfarenhet

Du måste också ha minst ett års sammantagen yrkeserfarenhet från arbete med stöd till personer med funktionsnedsättning.

Uppfyller du inte förkunskapskraven?

Uppfyller du inte de formella förkunskapskraven kan du söka på reell kompetens. Reell kompetens är den samlade kompetens du har, oavsett om du kan styrka den med betyg eller annat intyg. Läs mer om hur du kan ansöka om reell kompetens.

Antagning och urval

Är det fler sökande som uppfyller förkunskapskraven än det finns platser gör vi ett urval för att avgöra vilka som blir antagna.
 
Urvalet för den här utbildningen gör vi baserat på betyg, arbetslivserfarenhet och eventuellt skriftliga prov i svenska. 

Efter avslutad ansökningsperiod kommer du som uppfyller förkunskapskraven att få en inbjudan till urvalsprov om det är aktuellt. 

Antagningsbesked

Antagningsbesked kommer i juni. Läs mer om viktiga datum.

Ämnes-/kursplan

KURSPAKET

Anmälningskod

YHSP24

Skolform

Yrkeshögskoleutbildning

Extern länk

Stödpedagog (Länk till extern sida.)

1 Start

  1. Kursstart 4770808

    Startdatum
    Ansökan stänger
    Slutdatum
    Antagningsbesked

    Beskrivning

    Utbildningen är öppen för sen ansökan, det vill säga ansökningar som görs efter ordinarie ansökningsperiod. Sena ansökningar behandlar vi tur och ordning och ju tidigare ansökan är komplett, desto större chans att bli antagen.

    Bifoga i din ansökan:

    • Digital kopia på dina gymnasiebetyg, det vill säga inskannade eller fotograferade kopior på dina originalbetyg som är signerade och datumstämplade.
    • Digital kopia på tjänstgöringsintyg som styrker efterfrågad arbetslivserfarenhet. Intyget ska innehålla arbetsplats, befattning, omfattning och period. Det ska vara datumstämplat och signerat av arbetsgivare. Observera att vi inte godtar anställningsavtal.
    • Studieintyg om du har pågående behörighetsgivande studier.
    • Eventuellt andra dokument som visar att du uppfyller förkunskapskraven.