Hoppa till innehåll

UX Designer

Övrigt

400 poäng

Vad har de bästa webbplatserna, apparna och systemen gemensamt? De är alla lätta att använda och förstå. Som UX Designer är det ditt jobb att skapa den allra bästa användarupplevelsen för människor, alltså att skapa produkter och tjänster som gör vardagen både enklare och roligare.

Om utbildningen

Under utbildningen får du lära dig att förstå människor och deras behov i relation till en produkt, tjänst eller företeelse. Du lär dig hur du samlar in och tolkar data, hur du tar det stora språnget från data till konceptidé, hur du går från idé till de första prototyperna, testar dem och sedan hur resten av utvecklingsprocessen ser ut.

För mer information om utbildningen samt löpande information om öppet hus, vanliga frågor m.m. 
läs mer här 

Du kan också kontakta:

Huvudlärare, Sus Lyckvi
sus.lyckvi@educ.goteborg.se

Utbildningsledare, Anna-Clara Wallén
anna-clara.wallen@educ.goteborg.se

Förkunskapskrav

För att kunna bli antagen måste du uppfylla följande:

 1. Grundläggande behörighet
Innebär att du har en gymnasieexamen eller motsvarande. Klicka här för mer information gällande grundläggande behörighet.
 1. Särskilda förkunskaper
  Godkända betyg i följande kurser (eller kunskaper motsvarande dessa kurser):

Saknar du förkunskaper:

Saknar du de listade förkunskaperna kan du ändå vara behörig om du har skaffat dig motsvarande kunskaper på annat sätt, tex. genom arbeterfarenhet, andra kurser eller övrig utbildning.

Har du pågående behörighetsgivande studier? Då kan du komplettera med dina betyg efter ansökningsperioden. Sista datum för komplettering av betyg är 9 december. För att vi ska veta att du läser behörighetsgivande studier måste du bifoga ett studieintyg i din ansökan.

Hur görs urvalet?

Urvalet för denna utbildning gör vi baserat på en kompletterande uppgift och ett muntligt prov. Om du uppfyller behörighetskraven kommer du att få instruktioner till en designuppgift som vi skickar den 21 oktober. Deadline för uppgiften är den 27 oktober klockan 16. Uppgiften beräknas ta max 20 timmar.

Ämnes-/kursplan

KURSPAKET

Anmälningskod

YHUX23

Skolform

Yrkeshögskoleutbildning

1 Start

 1. Kursstart 3566820

  Startdatum
  Ansökan stänger
  Utbildninglängd
  Slutdatum
  Antagningsbesked