Hoppa till innehåll

Art Director & Copywriter

Övrigt

400 poäng

För dig som vill skapa kommunikation som når ut och berör – från idé till färdigt koncept. Art Director & Copywriter är en tvåårig kreatörsutbildning med två inriktningar, Art Director och Copywriter. Du väljer själv inriktning när du ansöker, men studerande från båda rollerna jobbar tätt ihop under utbildningen – precis som i arbetslivet.

Som Art Director ansvarar du för det visuella uttrycket, och som copywriter för textinnehållet. Fokus är att tillsammans skapa utmanande, idébaserad kommunikation utifrån ett tydligt syfte och mål. Efter avslutad utbildning kan du till exempel arbeta på reklam- och kommunikationsbyrå, eller inhouse på företag. Många väljer också att frilansa.

Om utbildningen

Utbildningens kursplan omfattar hela kommunikationsprocessen från research, omvärldsspaning, analys, branding, positionering och kommunikativ strategi till insikts- och idéarbete, kreation, presentation och praktiskt genomförande och planering av kampanjer i olika media. Utbildningen är på heltid och genomförs i ett högt tempo med schemalagd undervisning under samtliga av veckans vardagar. Undervisningen består av föreläsningar från branschsrepresentanter, gruppdiskussioner och arbete med skarpa projekt. Efter examen kommer du att ha en bred kunskapsbas och praktisk erfarenhet av hur samarbetet mellan kreatör och kund fungerar.

LIA/Praktik

Cirka en tredjedel av utbildningen består av LIA (lärande i arbete), vilket är yrkeshögskolans version av praktik. Under LIA:n får du träning i yrkesrollen och kontakter i arbetslivet som mycket väl kan leda till jobb efter examen.

För mer information om utbildningen, datum för öppet hus m.m. läs mer här.

Du kan också kontakta:

Programansvarig Christina Sandell
Tel: 070-508 33 90
christina.sandell@educ.goteborg.se

Utbildningsledare Anna-Clara Wallén
Tel: 031-367 31 24
anna-clara.wallen@educ.goteborg.se

Förkunskapskrav

För att kunna bli antagen måste du uppfylla följande:

 1. Grundläggande behörighet
Innebär att du har en gymnasieexamen eller motsvarande. Klicka här för mer information gällande grundläggande behörighet.
 1. Särskilda förkunskaper
  Godkända betyg i följande kurser (eller kunskaper motsvarande dessa kurser):
Har du kunskaper som motsvarar dessa, men saknar intyg eller betyg? Då kan du ihop med din ansökan bifoga ett exempel som styrker dina kunskaper enligt följande:

För dig som söker inriktning Art Director: Visa ett exempel på något du formgivit. Din design ska vara producerad i InDesign, Illustrator och/eller Photoshop och i storlek cirka A4. Vi önskar se exempel på din formkänsla och dina programkunskaper.

För dig som söker inriktning Copywriter: Skriv en egen text (max 1000 tecken exklusive blanksteg). Det kan vara ett brev, en berättelse eller något annat som visar din språkkänsla.

Hur ansöker jag?
 1. Ladda ner och genomför arbetsprovet. Du hittar det på vår hemsida
 2. Skicka in din ansökan via ansökningsportalen. Till din ansökan bifogar du betyg/intyg som styrker din behörighet. Om du saknar betyg/intyg så bifogar du i stället din korta text ELLER egna design. Arbetsprovet laddar du upp under fliken Annat. 
 3. Vi behandlar din ansökan.
 4. Du får antagningsbesked.
Följande dokument bifogas digitalt tillsammans med din ansökan:
 1. Digital kopia på dina gymnasiebetyg, det vill säga inskannade eller fotograferade kopior på dina originalbetyg som är signerade och datumstämplade
 2. Eventuellt andra dokument som visar att du uppfyller förkunskapskraven.
 3. Arbetsprov. Ska vara i pdf-format i ett och samma dokument. Maxstorlek är 40MB - viktigt att du inte överskrider det!
Urval och urvalstest
Vi granskar alla ansökningar löpande. Oftast är det fler som uppfyller antagningskraven än det finns lediga platser. Vi genomför då ett urval bland samtliga behöriga sökande. Urvalet sker genom ett muntligt urvalsprov där bland annat ditt arbetsprov diskuteras. Alla som bedöms som behöriga blir kallade till provet där du får träffa representanter från både branschen och skolan. De sökande med högst poäng får plats på utbildningen. Resterande sökande blir placerade som reserver.

Ämnes-/kursplan

KURSPAKET

Anmälningskod

YHADCW23

Skolform

Yrkeshögskoleutbildning

1 Start

 1. Kursstart 3566819

  Startdatum
  Ansökan stänger
  Utbildninglängd
  Slutdatum
  Antagningsbesked