Hoppa till innehåll

Transporträtt och digitala dokument för speditörer och logistiker /LK

Övrigt

Distans, 30 poäng

En kort YH-utbildning på distans för dig som är yrkesverksam och behöver kompetensutveckling inom transporträtt i en digital miljö. Utbildningen är kostnadsfri och du läser den parallellt med ditt arbete.

Utbildningen ger dig uppdaterade och fördjupade kunskaper om de regler, lagar, konventioner, avtal och dokument som styr internationella transporter. Du får kunskaper om och praktiska färdigheter i att hantera digitala transporträttsliga dokument. Utbildningen ger även praktiskt tillämpbara kunskaper om och färdigheter i att hantera claims (reklamationer) på ett juridiskt korrekt sätt.

Genom utbildningen lär du dig att utforma offerter på ett fackmässigt sätt. Vidare lär du dig att utfärda, använda och tolka de relevanta frakthandlingar och dokument som används vid internationella logistik- och speditionsuppdrag. Du får även aktuella och fördjupade kunskaper om de olika regelverkens transporträttsliga betydelse för att kunna arbeta internationellt med export och import inom alla transportslag.

Utbildningen omfattar följande moment:

Utbildningen är flexibel och tillåter dig att styra över din egen tid och lärandeprocess. Undervisningen är webbaserad och stöd tillhandahålls löpande av handledare.

Under utbildningen varvas teoriavsnitt med praktisk träning, ämnesövergripande projekt samt autentiska problemställningar som speglar yrkeslivet. Gästföreläsare inom olika specialistområden kommer vara inslag i undervisningen.

Digitalt kursmaterial och läromedel finns samlade i Yrgos lärplattform. Det finns även tillgång till chattfunktion, e-post och diskussionsforum samt möjlighet för studerande att interagera.

För mer information: https://yrgo.se/utbildningar/transportratt-och-digitala-dokument-for-speditorer-och-logistiker/
 

Förkunskapskrav

Utbildningen vänder sig till yrkesaktiva som behöver fördjupa, bredda eller komplettera sina kunskaper inom transporträtt i en digital miljö.
För att kunna bli antagen till utbildningen måste du uppfylla följande:

Ämnes-/kursplan

TDD01H21

Anmälningskod

YKTDD22

Skolform

Yrkeshögskoleutbildning

1 Start

 1. Kursstart 3510247

  Startdatum
  Ansökan stänger
  Utbildninglängd
  Slutdatum
  Antagningsbesked