Hoppa till innehåll

Automationsingenjör mekatronik Göteborg

Övrigt

Bunden, 415 poäng

Vill du arbeta kreativt och praktiskt med problemlösning och utveckling av självstyrda system? Som automationsingenjör optimerar, testar och underhåller du automatiserade system, processer och anläggningar. Under utbildningen får du ett stort kontaktnät i branschen och du lär du dig allt från konstruktionsberäkningar till programmering av styrsystem.


Läs mer om utbildningen på vår hemsida

Kontaktperson:
Stefan Zethraeus
stefan.zethraeus@educ.goteborg.se
031-3673130
 

Förkunskapskrav

För att kunna bli antagen till utbildningen måste du vara behörig. Det innebär att du måste uppfylla vissa förkunskapskrav:
 
1. GRUNDLÄGGANDE BEHÖRIGHET
Innebär att du har en gymnasieexamen eller motsvarande.
 
2. SÄRSKILDA FÖRKUNSKAPER
Godkända betyg i följande kurser (eller dokumenterade kurser, kunskaper eller erfarenheter som motsvarar dessa): Svenska 2, Matematik 2, Fysik 1 eller Praktisk ellära 1

SKICKA MED
Digital kopia på dina gymnasiebetyg, det vill säga inskannade eller fotograferade kopior på dina originalbetyg som är signerade och datumstämplade.
Har du andra dokument som visar att du uppfyller förkunskapskraven, skicka även dessa.


SAKNAR DU FÖRKUNSKAPER?
Saknar du de listade förkunskaperna kan du ändå vara behörig om du har skaffat dig motsvarande kunskaper på annat sätt, till exempel genom arbetserfarenhet, kvällskurser eller annan eftergymnasial utbildning.


Har du inte motsvarande kunskaper i Matematik 2 eller  Fysik 1/Praktisk ellära 1 1 kan du läsa en av våra kostnadsfria preparandkurser som går under våren:
- Preparandkurs: Prepmat22
- Preparandkurs: Preptek22
 
Anmälan till preparandkurs gör du samtidigt med din ansökan.
  
ANTAGNINGSBESKED
Den 21 juni får du ditt antagningsbesked. Gör du en sen ansökan får du ditt antagningsbesked så snart vi har behandlat din ansökan.
 

#Uppfyller du inte förkunskapskraven får du besked om detta så fort vi har granskat din ansökan. Är det fler som upyller förkunskapskraven än det finns platser, så gör vi ett urval för att avgöra vilka som blir antagna.HUR GÖRS URVALET?Urvalet för denna utbildning gör vi baserat på betyg från utvalda gymnasiekurser.

 

Ämnes-/kursplan

KURSPAKET

Anmälningskod

YHAI22

Skolform

Yrkeshögskoleutbildning

Extern länk

Automationsingenjör (Länk till extern sida.)

1 Start

 1. Kursstart 3182894

  Startdatum
  Ansökan stänger
  Utbildninglängd
  Slutdatum
  Antagningsbesked