Hoppa till innehåll

Bagare & Konditor

Övrigt

225 poäng

Vill du fördjupa dina kunskaper och förbättra ditt hantverk inom bageri och konditori? Efter vår ettåriga utbildning kan du jobba som kreativ konditor eller bagare inom såväl små hantverksföretag som större företag i branschen.

Om utbildningen

Utbildningen bygger vidare på grundutbildningen till bagare och konditor inom gymnasieskolan eller vuxenutbildningen. Den passar också dig som har minst tre års arbetslivserfarenhet som bagare eller konditor.

Du hittar mer information om utbildningen på yrgo.se

Förkunskapskrav

Förkunskaper och behörighet

För att kunna bli antagen till en yrkeshögskoleutbildning behöver du ha vissa förkunskaper. Uppfyller du förkunskapskraven är du behörig till utbildningen. Om en utbildning har fler behöriga sökande än vad det finns platser, gör vi ett urval för att bestämma vilka som blir antagna.

Grundläggande behörighet

Innebär att du har en gymnasieexamen eller motsvarande. 
Läs mer om grundläggande behörighet på yrgo.se

Särskilda förkunskaper

Godkända betyg i följande kurser (eller dokumenterade kurser, kunskaper eller erfarenheter som motsvarar dessa):

Saknar du förkunskaper?

Saknar du de listade förkunskaperna kan du ändå vara behörig om du har skaffat dig motsvarande kunskaper på annat sätt, till exempel genom arbetserfarenhet, kvällskurser eller annan eftergymnasial utbildning.

Hur görs urvalet?

Urvalet för denna utbildning gör vi baserat på ett praktiskt prov som innehåller vanligt förekommande tekniker och moment inom både bageri och konditori.

Efter avslutad ansökningsperiod kommer du som uppfyller förkunskapskraven att få en inbjudan till urvalsprovet. Du genomför provet på plats i skolans lokaler och det tar cirka en halv dag.

Antagningsbesked

I slutet på juni kan du se status på din ansökan på ditt studerandekonto.

Ämnes-/kursplan

KURSPAKET

Anmälningskod

YHBK21

Skolform

Yrkeshögskoleutbildning

Extern länk

Mer information (Länk till extern sida.)

0 Starter

  • Det finns inga starter att ansöka till.