Sommelier
Övrigt
200 poäng
Utbildningen för dig som vill ha en gedigen dryckeskunskap samt kunskap om mat och dryck i kombination. Du får dessutom den unika möjligheten att genomföra WSET nivå 2 och 3 i vin samt WSET nivå 2 i sprit. Vårt nära samarbete med arbetslivet innebär att du får den senaste och mest aktuella kompetensen som efterfrågas både på hemmaplan och internationellt. Dessutom har du chans att knyta många värdefulla kontakter i branschen under utbildningens gång.
Utbildningens studietakt är 100 procent, med schemalagd, platsbunden undervisning, med i snitt tre dagar per vecka. Resterande tid ägnas åt självstudier.
Du hittar mer information om utbildningen på yrgo.se.
Förkunskapskrav
Förkunskaper och behörighet
För att kunna bli antagen till en yrkeshögskoleutbildning behöver du ha vissa förkunskaper.
Grundläggande behörighet
Innebär att du har en gymnasieexamen eller motsvarande.
Läs mer om grundläggande behörighet på yrgo.se.
Särskilda förkunskaper
Godkända betyg i följande kurser (eller dokumenterade kurser, kunskaper eller erfarenheter som motsvarar dessa):
- Servicekunskap eller Servering 2 eller Service och bemötande 1
Saknar du betyg i ovanstående kurs?
Då har du möjlighet att ansöka med relevant arbetslivserfarenhet, vilket även benämns som reell kompetens.
Som relevant arbetslivserfarenhet för denna utbildning räknas arbete i serviceyrken inom HORECA-sektorn, samt eventuellt andra serviceyrken.
Vid ansökan med arbetslivserfarenhet, vänligen inkom med ett tjänstgöringsintyg (ej arbetsgivarintyg eller anställningsavtal).
Tjänstgöringsintyget ska innehålla uppgifter om:
- Arbetsplats
- Befattning
- Omfattning i procent
- Tidsperiod för anställning
Intyget ska vara försett med datum och signatur av ansvarig chef
Antagning och urval
Urvalet för denna utbildning gör vi baserat på betyg.
Antagningsbesked
Om du ansöker under ordinarie ansökningsperiod (senast 15 april) får du ditt antagningsbesked i juni.
.
Ämnes-/kursplan
KURSPAKET
Anmälningskod
YHSO25
Skolform
Yrkeshögskoleutbildning
Antal Starter: 1