Hoppa till innehåll

Mikrobiologi och vårdhygien

Övrigt

30 poäng

MIKROBIOLOGI OCH VÅRDHYGIEN

12 veckor, distans, deltid 50%, start november 2022

Kursen ges på 12 veckor och riktar sig till dig som är yrkesverksam inom vård, omsorg eller motsvarande och vill kompetensutvecklas inom vårdhygien, smittspridning och mikrobiologi. Kursen är kostnadsfri och har ett flexibelt upplägg så att du kan kombinera studierna med ditt arbete.

OM UTBILDNINGEN

Kursen är för dig som vill fördjupa dig inom vårdrelaterade infektioner, smittspridning och basala hygienrutiner. Under kursen lär du dig att identifiera riskfaktorer och smittspridningsvägar för att kunna förebygga smittspridning och vårdrelaterade infektioner. Du får även kunskap om immunsystemet, mikrobiologi, antibiotikaresistens samt de lagar, riktlinjer och författningar som reglerar smittskydd och vårdhygien.
 

UNDERVISNING OCH STUDIEUPPLÄGG

Kursen är digital och bedrivs på deltid under perioden 7 november till 27 januari. Den har ett flexibelt upplägg för att du ska kunna kombinera studierna med ditt arbete och ta del av undervisningen när det passar dig.

Undervisningen består av inspelade föreläsningar, gruppdiskussioner, instuderingsmaterial och inlämningsuppgifter. Frivilliga handledningstillfällen erbjuds kontinuerligt under kursen i syfte att ge stöd, fördjupning och reflektion. Vissa tisdagar har obligatoriska digitala träffar vilket kommer att framgå av studieplaneringen. Mer information kommer till dig som blir antagen.

Förkunskapskrav

FÖRKUNSKAPSKRAV

För att kunna bli antagen till kursen måste du uppfylla följande:

ANSÖKAN

Observera att tjänstgöringsintyget ska innehålla arbetsplats, befattning, omfattning och period. Det ska vara datumstämplat och signerat av arbetsgivare. Datum som arbetsgivare skriver under ska styrka arbetad period. Vi godtar inte anställningsavtal.

KONTAKTPERSON FÖR UTBILDNINGEN

Sabina Machon
Utbildningsledare
sabina.machon@educ.goteborg.se
0737 – 09 63 02
 
Reception
031 – 367 31 00

Ämnes-/kursplan

VVO01H20

Anmälningskod

YKMBV22

Skolform

Yrkeshögskoleutbildning

1 Start

  1. Kursstart 3531897

    Startdatum
    Ansökan stänger
    Slutdatum
    Antagningsbesked