Hoppa till innehåll

Köksmästare

Övrigt

150 poäng

Vill du utbilda dig till köksmästare? Under ett år får du verktygen du behöver för att kunna driva en lönsam och effektiv köks- och restaurangverksamhet. Du får lära dig ledarskap, ekonomi, inköp samt matsedelsplanering med fokus på miljö och ekologi. Utbildningen går på 75 procent och du kan arbeta parallellt med studierna.

 Du hittar mer information om utbildningen på yrgo.se.

Förkunskapskrav

Förkunskaper och behörighet

För att kunna bli antagen till en yrkeshögskoleutbildning behöver du ha vissa förkunskaper.

Grundläggande behörighet

Innebär att du har en gymnasieexamen eller motsvarande. 
Läs mer om förkunskapskrav och behörighet på yrgo.se

Särskilda förkunskaper

Godkända betyg i följande kurser (eller dokumenterade kurser, kunskaper eller erfarenheter som motsvarar dessa):

 

Arbetslivserfarenhet

Du måste också ha sammanlagt 2 års yrkeserfarenhet på heltid som kock. Observera att du får tillgodoräkna dig 5 års arbetslivserfarenhet på heltid som merit i ansökan, så var noga med att bifoga samtliga relevanta intyg som styrker din yrkeserfarenhet.

 

Saknar du förkunskaper?

Saknar du de listade förkunskaperna kan du ändå vara behörig om du har skaffat dig motsvarande kunskaper på annat sätt, till exempel genom vuxenutbildning, andra utbildningar eller minst två års sammanhängande och relevant yrkeserfarenhet på heltid som kock inom restaurang, storkök eller motsvarande.

Antagning och urval

Uppfyller du inte förkunskapskraven får du besked om detta så fort vi har granskat din ansökan. Är det fler som uppfyller förkunskapskraven än det finns platser, så gör vi ett urval för att avgöra vilka som blir antagna.

Urvalet för denna utbildning gör vi baserat på betyg och yrkeserfarenhet.

Antagningsbesked

Om du ansöker under ordinarie ansökningsperiod (senast 19 april) får du ditt antagningsbesked i juni. Gör du en sen ansökan får du ditt antagningsbesked så snart vi har behandlat din ansökan. Observera att besked kan dröja lite längre än normalt om du ansöker under sommaren. Läs mer om viktiga datum.

Ämnes-/kursplan

KURSPAKET

Anmälningskod

YHKM22

Skolform

Yrkeshögskoleutbildning

1 Start

 1. Kursstart 3209598

  Startdatum
  Ansökan stänger
  Utbildninglängd
  Slutdatum
  Antagningsbesked